ABB
AgriBeton Broers

Betonplaten

Klik op één van onderstaande linken voor typen, afmetingen en prijzen:


      Betonplaten 200x200x14 B60 15 ton aslast

De duurzame betonplaten / industrieplaten zijn te gebruiken voor binnen- en buitenvloeren in bouw, industrie en landbouw. Ze zijn vooral geschikt voor terreinen waar zwaar verkeer met hoge draai-, wring- en schuifkrachten rijdt. Maar ook voor andere doeleinden zijn deze platen geschikt, zoals voor parkeerplaatsen en andere tijdelijke of blijvende infrastructurele toepassingen. 
De betonplaten zijn gemaakt van hoogwaardig kwaliteit gewapend beton. In combinatie met pasplaten kunnen complete vloeren en bestratingen worden gelegd. Indien gewenst kunnen deze vakkundig worden gelegd door een legploeg. 


De betonplaten zijn in een aantal uitvoeringen verkrijgbaar
- Standaard betonplaten / industrieplaten met een hoekstalen omranding voor normale belasting 
- Verzwaarde betonplaten / industrieplaten met een hoekstalen omranding voor hoge tot zeer hoge belasting
- Standaard betonplaten / industrieplaten met betonnen hoekprofilering, speciaal voor bestratingen.
- Standaard betonplaten / industrieplaten met betonnen hoekprofilering voorzien van bezemstructuur voor meer grip.

Technische gegevens 
Grindbeton * kwaliteit 500 kg/cm3 milieuklasse 5b (agressief milieu) * geproduceerd onder technische controle van de betonvereniging * volgens V.B.T. 1986 (NEN5950) * minimaal 350 kg/m3 CEM I 42,5 R cement bij een w/c factor van 0,45. 

Wapening
Kwaliteit FEB 500KHN.
De platen zijn voorzien van 2 hijsgaten op een onderlinge afstand van 1000 mm

Betonkwaliteit 
C50-C60 (oude benaming B60) geld voor alle platen(m.u.v. B45) 

Hoe is de ondergrond van de betonplaten?
Als het te bestraten terrein in de diepe onderlagen uit veengrond bestaat is er kans op verzakkingen, een betonplaat is zo sterk als de ondergrond. Bij toepassing op veengronden adviseren wij altijd betonplaten met dubbel wapeningsnet te nemen, als er zich verzakkingen voordoen in de ondergrond zal het extra wapeningsnet de plaat beter tegen breuk beschermen

Wat voor een verkeer heb ik op mijn terrein?
Als er sprake is van enkel een parkeerplaats voor personenauto's zouden betonplaten met een verkeersklasse 300 voldoen, dit zijn doorgaans platen met een dikte van 10-12 cm. Tegenwoordig worden deze dikte platen nog maar weinig geproduceerd en zijn betonplaten met een dikte van 14 cm veelal de standaard geworden. Bij 14 cm dikte zijn de platen bij een betonsterkte van B60 geclassificeerd als verkeersklasse 450 en kunnen een aslast van 15 ton aan. Dit is veelal voldoende voor gemiddeld vrachtverkeer.
Heeft men zwaar verkeer of verkeer met grote piekbelasting (denk aan 8 tons heftrucks) zal vaak verkeersklasse 600 benodigd zijn, dit zijn betonplaten met een dikte van 16 cm.

Zijn de betonplaten nodig voor lange termijn?
Meestal worden betonplaten aangeschaft voor lange termijn, bij normaal gebruik, een correct geprepareerde ondergrond en afgestemd op de juiste belastingen gaan betonplaten lange tijd mee en zijn zelfs mee te verhuizen indien men naar een andere locatie zou gaan.
Zijn de platen nodig voor een tijdelijke verharding dan is er bij AgriBeton Broers de mogelijkheid betonplaten aan te schaffen met terugkoop garantie, een vorm van betonplaten verhuur. Informeer hiervoor altijd naar de voorwaarden.

Leggen van betonplaten middels zuignap
Wij zullen doorgaans een aanbieding doen inclusief transport van betonplaten. Voor het leg werk word vaak een grond verzet bedrijf, loonwerker of bestrating bedrijf ingeschakeld. Bij AgriBeton Broers bieden wij u de mogelijkheid de platen rechtstreeks vanaf de vrachtwagen te laten leggen, hiervoor word dan een gering bedrag per betonplaat berekend. Er word dan geleverd met een zuignap op de kraan van de vrachtwagen. Hiervoor dient de ondergrond geprepareerd klaar te liggen volgens voorschrift, voldoende verdicht met een fijn profilering van +- 1 cm. Tevens is het van belangd dat de vrachtwagen middels reeds bestaand voldoende verharde ondergrond bij de locatie kan komen.
Informeer naar de mogelijkheden.

Afmeting betonplaten
Welke afmeting van betonplaten u kiest is uiteraard sterk afhankelijk van het beschikbare terrein. Betonplaten met een afmeting van 2x2 m.  zijn het meest geproduceerde type en vaak ook het voordeligst. Probeer uw vlak dan ook zo in te delen dan u zo weinig mogelijk pas platen nodig heeft. Wij bieden de mogelijk bij onze pagina "stroeve betonplaten" een zeer ruim en gevarieerd aantal afmetingen te leveren, deze worden allen in een productielocatie geproduceerd en combineren met standaard betonplaten zal transporttechnisch afgeraden worden.

Kwaliteit van betonplaten
Standaard worden alle betonplaten met uitzondering van Agriplaten geproduceerd met C50 - C60 beton (beter bekend als B60 beton) en voorzien van  transport wapening, hierdoor kunnen we met recht spreken van hoogwaardige kwaliteit. Toleranties in oppervlakte maatvoering zijn zeer gering en in dikte zijn deze toleranties maximaal 5%, door er voor te zorgen dat leveringen uit dezelfde productie reeksen plaats vind zal de dikte tolerantie doorgaans ruimschoots ingeperkt blijven tot een slechts een aantal millimeter.

Garantie van betonplaten.
Op al onze betonplaten bieden wij een standaard fabrieksgarantie van minimaal 1 jaar na datum aankoop. Als er in die periode breuk of scheurvorming optreed  en dit is niet de oorzaak van de ondergrond of te zware belasting val dit onder de fabrieksgarantie. Het is dan ook van belang een juiste afweging te maken welke type betonplaat bij u van toepassing is

Betonplaten gebruikt
Agribeton Broers levert enkel nieuwe A-keus betonplaten welke middels een zeer zorgvuldig proces gefabriceerd worden. Gebruikte betonplaten kunnen wij middels samenwerking in sommige gevallen wel aanbieden. Doordat wij de scherpste prijzen van Nederland hanteren is onze ervaring dat vaak nieuwe erf verharding  slechts een gering bedrag meer hoeft te kosten dan gebruikte platen. U bent dan wel verzekerd van kwaliteit en een lange levensduur.